Bretagne: een van Frankrijks mooiste regio’s

Vakantie

Onder Nederlanders is de regio Bretagne in Frankrijk al vele jaren een populaire vakantiebestemming. Geen wonder, want het klimaat is hier aangenaam, de keuken biedt talloze heerlijkheden, de stranden zijn imposant en, ook mooi meegenomen, je hoeft er vanuit Nederland niet overdreven ver voor te rijden. Bretagne is daarnaast een regio met vele prachtige, oude stadjes en grote campings en vakantieparken. Ideaal dus ook voor een vakantie met het hele gezin! Tenslotte kunnen we het feit dat het verschil tussen eb en vloed in Bretagne zo gigantisch is niet onbesproken laten. Wat dat aan mogelijkheden biedt lees je hieronder.

Pêche à pied

In sommige Franse regio’s, waaronder Bretagne, is het vooral ’s zomers een waar volksvermaak: pêche à pied. Letterlijk betekent dit zoiets als lopend vissen. Dit is mogelijk omdat het verschil tussen vloed en eb op veel plekken zo groot is dat hele stukken zeebodem regelmatig droogvallen. Daardoor kun je op die momenten gewoon over de zeebodem lopen en daarbij ook aanschouwen welke diertjes en planten uit de zee op de bodem zijn achtergebleven. Heel bijzonder om eens mee te maken!

Vakantie

Proef van de heerlijke regionale keuken

Zoals je inmiddels al wel doorhebt is het voor de mensen in Bretagne en omringende regio’s niet altijd zo lastig om aan onder andere zeevruchten te komen. Dit feit zie je dan ook duidelijk terug op de menukaarten van de vele restaurants die je aan de Bretonse kust vindt. Als je het niet makkelijk vindt om in zo’n restaurant een keuze te maken, dan bestel je simpelweg een grote schotel met diverse zeevruchten. Kreeft, oesters, mossels, krab en garnalen zou je op deze schotel kunnen aantreffen. En zoals je ook mag verwachten: alles is kakelvers! Andere specialiteit van de Bretonse keuken zijn hun pannenkoeken, aldaar ook wel crêpes genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *