Dit moet je weten over de draagarm in een Volkswagen Up

draagarm volkswagen up

Een auto heeft in vrijwel alle gevallen een draagarm. De draagarm Volkswagen Up heeft een belangrijke functie, maar dat geldt eigenlijk voor elk type Volkswagen. Sterker nog, het telt voor vrijwel elk type auto. Het verschil is dat de Volkswagen Up een zware, stevige auto is. De draagarm is dus ook zwaar, en stevig.

De draagarm als onderdeel

Een draagarm moet ontzettend veel kracht opvangen. Dat is de kracht die vrijkomt bij het autorijden, door de wielen op de weg en de versnelling van de auto. Al deze kracht moet goed overgebracht worden op elkaar en dat gebeurt door middel van een draagarm. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een behoorlijk groot, stevig onderdeel is. Het massieve metaal krijg je niet zomaar kapot. De draagarm hoeft dan in principe ook nooit vervangen te worden. Bij een Volkswagen is dat al helemaal niet het geval. Bij andere auto’s wil het, ook al is het niet de bedoeling, nog wel eens gebeuren dat de draagarm niet meer optimaal functioneert of beschadigt raakt. Bij Volkswagen is dit echter zeer uitzonderlijk.

draagarm volkswagen up

Over Volkswagen

De Volkswagen Up is een van de nieuwere modellen van de Volkswagen. Het merk bestaat echter al heel lang. Het merk wordt vaak afgekort naar VW en is waarschijnlijk het meest bekend om het type auto dat men de Kever noemt. Volkswagen heeft bovendien twee modellen in de top vijf van meest verkochte auto’s ter wereld, namelijk de Kever en de Golf. Beide zijn betaalbare modellen geweest in hun tijd, die toch degelijk en stevig zijn. Van oorsprong is Volkswagen een merk uit Oostenrijk. 

Over de Up

De Volkswagen Up is in tegenstelling tot de Golf en de Kever iets minder populair, maar het komt zeker in de buurt. Het zijn auto’s in de miniklasse die zeer betaalbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *