Stoppen met drinken?

Wil je graag stoppen met het drinken van alcohol, maar weet je niet zo goed hoe? Ben je al zover dat het een alcoholverslaving is of wil je op tijd stoppen voordat het echt een verslaving wordt? In dit artikel beantwoord ik veel gestelde vragen met betrekking tot het gebruik van alcohol.

Wanneer ben ik ‘officieel’ verslaafd aan alcohol?

Dit zal per persoon verschillen, maar om hierachter te komen kan het nooit kwaad om contact op te nemen met een hulpverlener van een verslavingskliniek. Hij of zij kan jou het beste te hulp staan en op basis daarvan een conclusie trekken. Het is namelijk ‘gevaarlijk’ om zomaar op basis van het internet conclusies te gaan trekken, want niet alles is waar wat op het internet staat. Natuurlijk kan het voor je lichaam nooit kwaad om te stoppen met het drinken van alcohol.

Waarom is niet iedereen even ‘vatbaar’ voor een verslaving?

Dit is een lastige vraag, omdat er momenteel nog steeds geen duidelijke conclusies uit onderzoeken zijn. Iets wat wel al bekend is, is dat verslaving helaas te maken heeft met het biologische aspect. In combinatie met psychologie en jouw sociale-maatschappij. Deze dingen bij elkaar kunnen ervoor zorgen dat je ‘vatbaarder’ bent voor alcohol. Het lastige hierbij is dat dit per persoon heel erg kan verschillen. Trek daarom nooit zelf conclusies en stel je vragen aan een hulpverlener bij een kliniek. 

Heb je het vermoeden dat je sneller vatbaar bent voor een alcoholverslaving of denk je dat je een alcoholverslaving hebt? Of wil je gewoon graag stoppen met het drinken van alcohol? Neem dan een kijkje op de website van Connection SGGZ (www.connection-sggz.nl). Daar vind je veel informatie rondom verslavingen en kan je in contact komen met de kliniek door contact met hen op te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *