Vage gezondheidsklachten? Geen gehoor bij de huisarts? Test het zelf!

Heb je al enige tijd last van vage gezondheidsklachten? Ben je bijvoorbeeld regelmatig moe, futloos of heb je last van hoofdpijn of andere (kleine) pijntjes? Er kunnen talloze dingen aan de hand zijn. Er kan een griep heersen, je kunt overwerkt zijn of er kan een andere oorzaak zijn. Wellicht ben je met deze klachten al naar de huisarts gegaan. Niet iedereen die een bezoek brengt aan de huisarts, voelt zich ook daadwerkelijk gehoord. Als dat bij jou ook het geval is, is dat erg vervelend. 

Natuurlijk is het allereerst aan te raden om bij de huisarts aan te geven dat je je niet gehoord voelt. Bespreek wat je van hem of haar verwacht en geef aan waar het voor jouw gevoel mis gaat. Helpt het niet om de klacht met de huisarts te bespreken? In dat geval kun je aankloppen bij de klachtenfunctionaris. Alle huisartsenpraktijken in Nederland zijn aangesloten bij een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. 

Als ook dit geen zin heeft, of als je het idee hebt dat dit de relatie met de huisarts in de weg staat, kun je voor een andere huisarts gaan. Maar wat als er geen huisarts in de buurt beschikbaar is? 

Wellicht kan het bedrijf How Are You Diagnostics uitkomst bieden. Op de website van How Are You Diagnostics kun je diverse zelfafnametesten bestellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld veilig en snel (thuis) testen of je een vitaminetekort hebt. Dit is tevens de plek waar je een coronatest kunt doen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *