Vca examen: hoe gaat dat in z’n werk?

vca examen

Wanneer je vanuit je werkgever of vanuit eigen overweging een vca examen af gaat leggen, dan is het fijn om vooraf een idee te hebben van wat je kunt verwachten. Wat ga je zoal leren, en waar staat die vca eigenlijk voor? Je ontdekt het allemaal hier. 

vca examen

De vca

Vca is zoals de term al doet vermoeden, een afkorting. De letters vca staan dan ook voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het is dus in feite een veiligheidsprotocol voor aannemers en aanverwante beroepen. De vca is weliswaar een afkorting voor checklist maar het is zoveel meer dan dat. Tijdens de cursus krijg je een uitgebreid en veelzijdig programma voorgeschoteld. Het helpt jou, je bedrijf of je werknemers om veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken. Het uiteindelijke doel hiervan is om het aantal ongevallen te verminderen.

Hoe je een vca examen haalt

Een vca examen halen is niet heel ingewikkeld aangezien het meestal ongeveer op mbo niveau 1 is ingesteld. Dat is voor de meeste mensen haalbaar. Ben je toch niet zo goed in toetsen maken? Dat is geen enkel probleem want omdat jij de branche kent, is de stof ook veel makkelijker voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *