Verschillende soorten boten

Altijd al op zoek geweest naar een aluminium werkboot zoals een jon boot? Deze boten zijn uitermate geschikt om werkzaamheden te verrichten waarbij veel snelheid bij komt kijken. De jon boot is gemakkelijk in onderhoud gezien deze een vlakke bodem heeft en niet al te diep in het water komt.

Verschillende soorten boten

Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten boten. Met 51(!) soorten boten is er genoeg keuze voor iedereen. Deze 51 soorten zijn opgedeelt in verschillende categorieën. Deze zijn: kano’s, roeiboten, boten voor de roeisport, zeilboten en motorboten.

De populairste boten zijn:

Sloepen, deze zijn wellicht de populairste boot van Nederland. Sloepen zijn lange, brede boten die zijn voorzien van een stootrand. Het nadeel van deze boten is dat er geen overkapping op zit, je kan je dus niet schuilen tegen de regen en de wind.

Consoleboten, dit zijn compacte boten die beschikken over een krachtige motor waarmee er op open water prima mee gevist kan worden. Consoleboten zijn relatief goedkoop en gebruiksvriendelijk. Het voordeel van een consoleboot ten opzichte van een sloep is het dakzeil die bevestigd kan worden tegen de regen en de wind.

Jachten, deze boten zijn geschikt voor de mensen die willen genieten van het comfort van een boot. Het aanschaffen van een jacht is over het algemeen kostbaarder dan het aanschaffen van andere boten. Jachten zijn vaak volledig naar wens samen te stellen.

Sportboten, dit zijn boten die veel vermogen in de motor hebben om in een korte tijd enorm veel snelheid te genereren en te behouden. Wanneer je graag wil scheuren over het water is dit de boot voor jou!

Zeilboten, waar je als passagier van een sloep last kan hebben van de wind, kunnen zeilboten deze wind goed gebruiken! Het voordeel is dat windenergie een gratis vorm van energie is waardoor je flink kan besparen in de brandstofkosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *