Zijn citrusbomen moeilijk te kweken?

Citrusbomen zijn zuurzoet fruit en zijn vaak tropisch. Inclusief sinaasappels, citroenen, limoenen en meer. Ze kunnen zich vrijwel overal ontwikkelen, ondanks hun inheemse eigenschappen voor warm weer.

Veel mensen zijn bang dat citrusbomen niet gemakkelijk te kweken zullen zijn, of dat het een eeuwigheid zal duren voordat ze vruchten afwerpen. Zet die gedachte achter je, want geen van deze aannames is noodzakelijkerwijs waar.

Zelfs als je woont waar de winter wat vorst of twee kan veroorzaken, kun je nog steeds genieten van verse citrus die thuis wordt gekweekt. Voor degenen die in een ijskoud klimaat leven: ook jij kunt er vrij gemakkelijk in slagen om citrus te telen.

Een van de grootste problemen die iemand heeft met citrus van eigen bodem, zoals citroenen, sinaasappels en clementinebomen, is dat ze om te beginnen geen superkrachtige, gezonde jonge bomen kopen. Het maakt niet uit wat voor soort planten je probeert te kweken, het zal veel moeilijker zijn om dit gemakkelijk te doen als je in de eerste plaats zwakke, onvolwassen of ziekelijke planten koopt.

Wanneer moet je uw citrusboom planten?

De beste tijd om citrusbomen te planten is in het vroege voorjaar, nadat het piekkoude weer voorbij is en voordat de hitte binnen rolt. Hierdoor kan de plant volwassen worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het bevriezen van de boom of de zomerhitte.

Het perfecte moment om uw citrusboom te planten, is afhankelijk van het klimaat en uw groeizone, wat kan leiden tot het produceren van perfecte, gezonde vruchten.

Waar plant je uw citrusboom

Zorg ervoor dat de stam van de citrusplanten minimaal 2 tot 2,5 m verwijderd is van muren, hekken en verharde oppervlakken zoals opritten en trottoirs. Plaats uw citrusboomen ook 2 tot 2,5 m uit elkaar voor gemakkelijk plukken en onderhoud. Als je een septisch systeem heeft, kiest je natuurlijk uw plantlocatie daarbuiten en uw afvoergebied.

In de stad moet je zo’n diepgewortelde plant niet in de buurt van of boven rioolleidingen plaatsen, omdat ze je een nachtmerrie van verstopte rioolleidingen kunnen bezorgen als je nieuwe bomen volwassen worden. Je moet nooit citrusbomen onder andere bomen planten, omdat ze volledig zonlicht nodig hebben voor ultieme groei en vruchtzetting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *